Pinky en Duimpy

De Avonturen van Pinky en Duimpy 2019!

Al jaren lang wordt onze camping tijdens het hoogseizoen een heel stuk gezelliger als Pinky en Duimpy weer besluiten van de Maan te komen om een paar weken plezier te beleven met de kinderen van de Holle Poarte! Elk jaar vliegen de twee gekkies van de Maan naar de Holle Poarte met het magische maanzand, maar dit jaar is er wat fout gegaan en hebben Pinky en Duimpy het verkeerde maanzand gebruikt! De eerste week zijn Pinky en Duimpy dan ook hard op zoek geweest naar elkaar, maar konden elkaar niet vinden. De ene dag was Pinky namelijk een muis en de andere dag was Duimpy een mug.. In het weekendeinde vinden ze elkaar gelukkig weer en kunnen ze in de weken die volgen weer spelen met de kinderen.

Volg hier de avonturen die Pinky en Duimpy in de weekenden van juli en augustus beleven!

Pinky en Duimpy en het Maanzand

De zomer is begonnen en Pinky en Duimpy hadden de koffers al maanden klaar staan. Ze hebben altijd zoveel zin in hun vakantie naar de Holle Poarte. De Maan wordt zo koud omdat de Zon alle warmte bewaard voor de Holle Poarte, dus gaan Pinky en Duimpy altijd die warmte achterna en kunnen niet wachten om weer te chillen op het strand en te spelen met de kinderen. 

"Heb jij het Magische Maanzand gepakt dat ons naar de Holle Poarte laat vliegen?" vraagt Pinky aan Duimpy. Duimpy gaapt en kijkt een beetje moe naar Pinky. 

"Ik kon het niet vinden! Ik heb super hard gezocht maar het lag niet waar het altijd lag achter ons huis!" 

Pinky rolt met de ogen en gaat weer naar binnen om door het huisje naar de achterdeur te lopen en door de achterdeur weer aan de andere kant uit te komen. Duimpy had gelijk! Het Magische Maanzand om naar de Holle Poarte te vliegen leek wel verdwenen.. Maar wat nu?! De Maan ligt vol met zand, maar ze doen niet allemaal hetzelfde.

Sommig Zand maakt je heel groot, Ander Zand maakt je heel kleeeein. Dan verandert Blauw Zand Pinky in Duimpy en Roze Zand Duimpy in Pinky. Als je het allemaal nog kan volgen. Het duizelt Duimpy in ieder geval en die doet er even een dutje over. Maar Pinky is vastbesloten om dit seizoen nog naar de camping te komen! De Zon neemt immers de warmte weg en ze willen spelen met de kinderen in de warmte! 

Op goede gok pakt Pinky ander Zand uit de tuin van hun huisje. En kiest er één van om mee naar de Holle Poarte te vliegen. Dan is het tijd. 

ENE 

TWEEJE

DRIEJE

HANDEN OP DE KNIEËN

OP EN NEER 

NAAR DE HOLLE POARTE, NOG EEN KEEEEERR

en *poef* Pinky en slapende Duimpy vlogen door de lucht en waren op weg naar de Holle Poarte. Maar daar aangekomen, was Pinky, Duimpy opeens kwijt! Samen met de kinderen zijn ze hard op zoek gegaan, maar konden Duimpy niet vinden! Duimpy was namelijk veranderd in een mug en vloog hóóóóg boven de kinderen en Pinky.

"Bzzzz Bzzzz Bzzzz."

Die nacht is Duimpy zelfs nog bij een paar kinderen langs geweest om ze te vertellen dat Duimpy er wel was! Heeft Duimpy jou nog geprikt?En tóén opeens, vondt Duimpy het zand terwijl Pinky diep aan het slapen was, en dook erin. *Poef* Duimpy was weer Duimpy! Maar waar was Pinky nu heen? 

"Piep" "Piep" "Piep."

Pinky schoot weg tussen het gras. Maar wat was dit nu opeens, wat is de wereld groot en waarom had Pinky zo'n ongelovelijke trek in kaas. Voor drie dagen rende Pinky tussen de caravans door op zoek naar Duimpy. Duimpy die weer groot was, was nu ook hard op zoek samen met de kinderen. Maar met chocola vonden ze Pinky niet natuurlijk! Donderdag waren ze hééééél dichtbij en hoorden ze Pinky zelfs piepen rond de arena. Maar ze konden Pinky niet vinden. Die avond rende Pinky achter Duimpy aan, zag het Maanzand en sprong zelf nu ook in het Maanzand! 

En... "Bzzzz Bzzzz Bzzz," daar zag de grote Pinky, Duimpy weer wegvliegen. Zullen ze ooit nog sámen met de kinderen kunnen spelen? Vrijdag was Pinky een beetje verdrietig, maar gelukkig heeft Pinky een hele leuke avond met de kinderen gespeeld. En Pinky wist het zeker, dit weekend moest en zouden Pinky en Duimpy weer samen komen. Pinky had namelijk een plan.

Die zaterdagavond zette Pinky alle lampen aan die ze hadden om alle muggen van de camping te lokken naar de caravan. En het werkte, alle muggen van de Holle Poarte Bzzzzzzde rond de caravan. Ze maakten nu zoveel lawaai dat Pinky moest schreeuwen om er boven uit te komen.

"DUIMPY!" 

"DUIMPY, ALS JE ME HOORT?! HET MAANZAND STAAT VOOR DE DEUR"

"DUUUUIMPY?!"

En. Toen. Opeens. *POEF* 

Daar was Duimpy weer! En Pinky! Ze pakten elkaars handen en deden gekke dansjes en sprongen in de lucht! JA! Ze zijn weer samen en kunnen vanaf maandag weer leuk spelen met de kinderen! Wat hebben ze er zin in!

Ben je er maandag ook bij! Vraag dan eens aan Pinky hoe het was om een muis te zijn! Of aan Duimpy of Duimpy jou nog geprikt heeft. Als je pas over een paar weken komt, kan je Pinky en Duimpy's avonturen in het weekend blijven volgen op deze pagina! 

1 - 2 - 3. Handen op je knie! Heen en weer, tot de volgende keer!

Pinky en Duimpy en de schat van de Vigilante

Pinky en Duimpy hebben zo genoten van deze week! Blij dat ze zijn dat ze weer bij elkaar zijn en nu dus ook weer met de kinderen kunnen spelen! De hele week hebben ze avonturen beleefd en ook de verhalen aangehoord van de kinderen over de Piraten en de avonturen die ze tijdens andere uren beleefden. En toen ze hoorden over een schat die opgegraven was werd het wel héél interessant!

"Maar Pinky, als de kinderen een schat opgraven op het strand, kan het toch ook best zijn dat er nog een schat ergens begraven is?!" vroeg Duimpy toen ze vrijdag weer terug naar de caravan gingen voor het weekend. Pinky dacht na en stak toen opeens de pink op: "Ja zeker wel, en ik denk dat ik weet waar we deze kunnen vinden. Morgen staan we vroeg op en gaan we eens zoeken op het speeleiland!"

Zo gezegd, zo gedaan. Die zaterdagochtend gingen ze vroeg op pad bepakt en wel met scheppen en emmers. Vrolijk huppelend langs alle slapende kinderen in de caravans waren ze op weg naar het speeleiland. Daar aangekomen stonden ze voor een grote verrassing want er was een echt schip genaamd de Vigilante gestrand! Maar nu moest er wel een schat liggen!

"Duimpy pak de scheppen en ga aan de slag!" Duimpy begon gapend aan het harde werk, terwijl Pinky Duimpy aanwijzingen gaf vanaf het schip. Want daar kan je natuurlijk het beste alles zien. En je zal het niet geloven! Na een kwartiertje graven, tikte de schep van Duimpy al op iets hards

**POK** 

Duimpy kijkt verschrikt op naar Pinky. Maar dat kon maar één ding betekenen! En Pinky  sprong van de Vigilante om Duimpy te helpen het kistje uit het zand te trekken. Ze keken erin en waren toen zo blij dat ze elkaars handen pakten en rond de kist heen dansten! 

Pinky en Duimpy namen de schat van de Vigilante snel mee naar de caravan en kunnen niet wachten om de schat te laten zien aan de kinderen op maandag. Wat denk jij dat het is?

Pinky en Duimpy en Meneer Muis

Helemaal in de ban van het Super Mario spel waar de kinderen over verteld hebben, zitten Pinky en Duimpy vrijdagavond nog na te praten. 

 "Maar Pinky, ik snap het niet helemaal. Wat gebeurde er dan?" 

"Nou Duimpy, dat zal ik je vertellen. Dinsdag hebben de kinderen een super cool spel gespeeld! Zij hebben toen in een echt spel van Super Mario gespeeld om de prinses te redden!"

Duimpy gaapt, "dat klinkt allemaal erg vermoeiend."

"Nee Duimpy, het is echt superleuk! Hebben we nog van dat gekke maanzand liggen?"

"Wat voor maanzand bedoel je dan precies?"

"Nou Duimpy, we hebben maanzand waar we heel klein mee kunnen worden. Maar volgens mij hebben we ook maanzand waarme..." En Pinky begint te rommelen in het schuurtje, zoekend naar het maanzand.

"Waarmee we wat Pinky?"

"Waarmee we MET DIEREN KUNNEN PRATEN" juicht Pinky met het gevonden maanzand in de hand!

De volgende dag vroeg stonden Pinky en Duimpy al trappelend voor de caravan. Pinky met het maanzand waarmee ze met dieren kunnen praten en Duimpy met het maanzand waarmee ze héééééél klein worden. 

EENE

TWEEJE 

DRIEJE

HANDEN OP DE KNIEËN 

HEEN EN WEER 

STROOI HET  MAANZAND OP EN NEEEEEER

Het maanzand werd in de lucht gegooid en *POEF* Pinky en Duimpy krimpten al snel tot de grootte van een muis! Maar kunnen ze nu ook praten met een muis? Er was maar één manier om daar achter te komen! En ze gingen hard op zoek naar een muis.

*PIEP PIEP PIEP* horen ze opeens vlak naast hen. En wel ja! Daar was een muis! 

"Hallo muis!" roept Pinky snel. 

"Dag kinderen," zucht de muis, "ik ben mijn vrouw kwijt, hebben jullie haar gezien?"

Pinky en Duimpy kijken elkaar aan en denken precies hetzelfde. Maar dit is net zoals Super Mario die prinses Peach kwijt was bij de kinderen! 

"Maakt u zich geen zorgen Meneer Muis! Wij gaan haar zoeken voor u!" zegt Pinky en Pinky en Duimpy gingen snel op pad. Ze renden tussen de caravans, de bomen, de autobanden. Sprongen op stenen om over het water te komen,  en klommen in de bomen om een goed uitzicht te hebben. 

En toen opeens! 

*PIEP PIEP PIEP* dat klonk als Mevrouw Muis! *PIEP PIEP PIEP* 

"Maakt u zich geen zorgen Mevrouw Muis! Pinky en Duimpy komen eraan! En ja daar onder de boom, vonden Pinky en Duimpy haar, vast onder een afgewaaide tak. En ze begonnen te duwen en te trekken aan de tak. Zo hard, dat Duimpy zo moe werd dat Duimpy in slaap viel! Maar wat nu? Pinky kon het al helemaal niet alleen.. En toen wist Pinky het! En Pinky pakte wat maanzand. 

"Maakt u zich geen zorgen Mevrouw Muis, u kunt ons straks niet meer verstaan en wij zijn straks opeens weer hééééél groot. Maar wij gaan zorgen dat u weer bij Meneer Muis komt!"

En *POEF* de grote Pinky en Duimpy haalden de tak van Mevrouw Muis vandaan zodat zij weer heel snel naar Meneer Muis kon gaan. 

Hebben jullie Meneer Muis en Mevrouw Muis nog gezien? Zwaai dan even naar ze! Maar pas wel op! Want alleen als je maanzand hebt zoals Pinky en Duimpy kan je net zo klein worden als hen en met ze praten, anders begrijpen ze je gewoonweg niet! 

Pinky en Duimpy en de zeehonden

PFOE wat was deze week warm! Pinky en Duimpy hebben het zo heet gehad, en hebben ook gehoord dat alle stoere kinderen de hele week sportactiviteiten hebben gespeeld! Vooral de zomerparade op woensdag die op het strand eindigde bleek superleuk te zijn geweest en Duimpy was een beetje jaloers dat zij er zelf niet bij zijn geweest.

"Maar Duimpy, wij kunnen zelf toch ook waterpret hebben! Weet je wie we nog niet ontmoet hebben? De zeehonden rondom Makkum!"

"Maar hoe kunnen wij die ontmoeten? Wij kunnen helemaal niet zwemmen, Pinky!"

"Nou dat zal ik je vertellen, Duimpy. Want wij hebben nog wat van ons Magische Maanzand dat ons in een vogel kan veranderen. Als we dat gebruiken, dan kunnen we over het water op zoek gaan naar de robben!"

En zo gezegd, zo gedaan. Al snel vlogen ze over het IJsselmeer op zoek naar de zeehonden. Maar Pinky en Duimpy kregen het wel heel erg warm van al dat zoeken en strijkten neer op een zandbank om even in het ondiepe water te spetteren. 

*SPLASH SPLASH SPLASH*

"Ah, heerlijk hé, Pinky!"

*SPLASH SPLASH SPLASH* 

"Echt wel! Ik hou dit de hele dag vol, Duimpy!"

*SPLASH SPLASH GRRWOEHF*

"Huh? Wat was dat Pinky?"

*SPLASH GRRWOEHF GRRWOEHF WOEHF*

Pinky en Duimpy draaiden zich snel om en zagen daar twee zeehonden die lagen te zonnebaden! 

"GRRWOEHF, moet dat allemaal hier?! Jullie druktemakers!" Pinky en Duimpy keken elkaar verschrikt aan. Ze dachten dat zeehonden lief en schattig waren. Maar deze leken wel erg groot en chagerijnig! "Hee! Wij komen hier om van de zon te genieten, als we nat willen worden dan gaan we zelf wel zwemmen. Scheer je weg!"

Verschrikt vlogen Pinky en Duimpy weer naar de camping. Wat een avontuur! De volgende dag wilden ze toch wel weten wie deze twee zeehonden waren en vroegen aan de robbentochtboot of zij een dagje mee mochten. Dat mocht wel en van ver zagen zij de zeehonden die hun gister zo hadden laten schrikken. 

"Want ja," legde de zeehondenman uit, "zeehonden zijn niet zoals hondjes die mensen op de camping houden, zeehonden zijn wilde waterhonden die eigenlijk alleen maar willen zwemmen en zonnebaden en als ze daarin gestoord worden, dan kunnen ze wel een beetje chagerijnig worden."

"Nou Duimpy," zei Pinky, "dan weten we dat ook weer! Maar ze blijven wel heel leuk om naar te kijken en te zwaaien!" 

Pinky en Duimpy en Mevrouw Konijn

"Pinky! Pinky! Pinky!" maakte Duimpy zich druk. "Wat is er aan de hand, Duimpy.." zuchtte Pinky die net op de tuinstoel was neergeploft na weer een super leuke week met de kinderen. "Pinky, dat konijn sprak net tegen me!"

Pinky kijkt met een frons op. Dat kunnen twee dingen betekenen. Óf Duimpy had stiekem het Magische Maanzand gebruikt, óf Duimpy had teveel naar de kinderen geluisterd die een hele stoere speurtocht hebben gedaan om Alice in Wonderland te zoeken! Maar bij dat laatste hebben de kinderen niet een konijn gevolgd zoals in de film. Dus dat kan het eigenlijk ook niet zijn.  Duimpy was toch zo opgewonden en rende achter het konijn aan die naar de achterkant van de caravan sprintte.

Pinky blijft nog even zitten. Want Pinky gelooft er allemaal niet zo in, maar staat dan toch op om te kijken wat Duimpy uitspookt. Toen Pinky de hoek omging, was Duimpy opeens verdwenen. Niet weer hè! 

"Duimpy! Duimpy! Duimpy! Waar ben je nou opeens heen?!" roept Pinky een beetje geïrriteerd en kijkt omhoog en naar beneden. Van links naar rechts. Maar Duimpy is nergens te bekennen. 

"Dag Pinky" hoort Pinky opeens van achteren. Die stem kent Pinky niet en Pinky draait snel om. En ja! Daar op de tafel zat een konijn die met een serieuze blik naar Pinky keek. Pinky kon even niks uitbrengen. 

".. D.D.Dag Mevrouw Konijn. Ik dacht dat Duimpy een grapje maakte! Maar daar zit u dan toch! Heeft u Duimpy misschien gezien? Want ik ben Duimpy kwijtgeraakt toen Duimpy achter u aanging!" stotterde Pinky. 

"Nou Pinky, ik weet zeker waar die brutale Duimpy zit," vertelde Mevrouw Konijn streng, "Want tut, tut, tut, Duimpy stond net op mijn staart! En toen ik Duimpy hierop aansprak begon Duimpy wild te roepen dat ik kan spreken en rende achter mij aan. Daar ben ik natuurlijk niet van gediend, dat begrijpt u denk ik heel goed Pinky."

"O je, maar dat heeft Duimpy niet zo bedoelt. Dat weet ik zeker! Duimpy kan alleen heel erg enthousiast worden van sprekende dieren! Zo enthousiast, dat Duimpy er moe van kan worden. Is Duimpy misschien in slaap gevallen?"

"Dat is zeker dat dat gebeurd is," deelde Mevrouw Konijn mee, "maar ik ga u niet vertellen waar, zo erg geschrokken was ik zoals u kunt begrijpen. Als u Duimpy wilt vinden kunt u mijn konijnenkeutels volgen die ik van schrik heb laten vallen. Dan vindt u Duimpy vast snurkend onder een boom ergens."

Pinky gniffelde een beetje om het idee van de onstuimige Duimpy die achter de keutels van de geschrokken Mevrouw Konijn holde, en ging toen diezelfde keutels achterna. En wel ja, daar aan het einde van die keutels lag een snurkende Duimpy onder een boom te slapen. 

Pinky maakte Duimpy snel wakker en ze holden terug naar de caravan. Wat een avontuur! Mevrouw Konijn zagen ze niet meer, die was vast snel op zoek gegaan naar wat rustigere plekken.. 

  

Pinky en Duimpy vliegen bijna weg

Pinky en Duimpy vliegen bijna weg! Niet alleen door de prachtige zomerstorm, maar ook door alle avonturen die de kinderen beleefd hebben deze week. Er is geschilderd, er zijn marshmellow kunstwerken gebouwd, er is vuurwerk gezien. Maar nu kijken Pinky en Duimpy vooral omhoog, naar de wilde en snelle vogels die door de lucht zoeven en daardoor wel een kunstwerk in de lucht lijken! 

“Duimpy! Wat ik er toch niet voor zou geven om daar boven te zijn, in de wind, zoevend tussen alle vogels.”

“Maar Pinky, het Magische Maanzand, het Magische Maanzand kan je ervoor geven!” Roept Duimpy terug om met de stem boven de wind uit te komen.

Ze renden terug naar de caravan om het Magische Maanzand te zoeken. En wel ja, er is nog voldoende om als een vogel zo hoog te kunnen zweven op de wind. 

EENE 

TWEE.. *WOEEEEESSSHJ* 

Pinky en Duimpy kijken elkaar verschrikt aan als ze het zand zo uit hun handen zien vliegen. En precies op dat moment komt Mevrouw Muis om de hoek, “Dag kinde…” *WOEEEEESSSHJ*, en krijgt zo het Magische Maanzand in haar gezicht! 

Met een open mond kijken Pinky en Duimpy, Mevrouw Muis na die opeens hoog in de lucht tussen de vogels meezweeft, maar dit hebben ze nog nooit gezien. Op dat moment komt Meneer Muis de hoek om. 

“Hoi kinderen! Hebben jullie misschien mijn vrou….” en ook zijn ogen kijken opeens verschrikt omhoog naar zijn vrouw die, nu giechelend, meevliegt tussen de vogels. 

“Hoi schat, hihihi,” roept een giechelende Mevrouw Muis, “ik heb wat in mijn snuit gehad en vlieg hier nu net als een vogel zo hoog in de wind!”

Boos kijkt Meneer Muis nu weer naar een nog steeds verbaasde Pinky en Duimpy. 

“Als jullie niet als de wiederweerga mijn vrouw uit de lucht haalt, dan zwaait er wat!” 

Pinky en Duimpy wisten niet hoe snel ze in de lucht moesten komen. Nu ook vliegend tussen de vogels, doken ze achter een vrolijke Mevrouw Muis aan. 

Wat een spektakel moet dat zijn geweest! Heb jij Pinky en Duimpy nog achter Mevrouw Konijn aan gezien in de lucht tussen alle zwierende vogels? Wat een gezicht moet het zijn geweest!

Pinky en Duimpy griezelen er op los

Pinky en Duimpy zaten een beetje schrikachtig op de voorstoep van de caravan. Alle enge verhalen van de kinderen die afgelopen week spooktochten hebben meegemaakt zitten nog vers in hun gedachten.

"Duimpy," bibbert Pinky, "niet om het een of ander, maar ik heb zulke enge dingen gehoord dat ik nu niet weet of ik wel kan slapen.." 

Duimpy kijkt vlug om zich heen op zoek naar de geluiden waar Pinky het over heeft. Pinky zucht en wilt zeggen dat Pinky de dingen bedoelt die de kinderen hebben gezegd, maar krijgt dan een idee!

"Duimpy, ik ben even naar de wc!" en Pinky rent naar binnen een bibberende Duimpy achterlatend. En is dan opeens verdwenen. Duimpy raapt alle moed bij elkaar en begint Pinky te roepen. Maar Pinky is nergens te bekennen. Toch niet weer?! Is er weer wat mis gegaan met het Magische Maanzand?

Het begint al donker te worden en Pinky is ondertussen al twee uur kwijt! Het is nu niet leuk meer. Pinky lijkt wel van de aarde verdwenen! Maar dat is een week te vroeg, wat moet Duimpy nu?

*ROEKOEE ROEKOEE*

Duimpy maakt van schrik een sprongetje in de lucht. Pinky?

*ROEKOEE ROEKOEE* 

"Ben jij dat Pinky? Ik ben toch niet bang! Je kan me niet laten schrikken!" roept Duimpy heel stoer. 

*ROEKOEE ROEKOEE* 

"P.. P.. P.. Pinky?" stottert Duimpy. En dan opeens vliegt er een echte Dikke Duif uit de bosjes. "Ha!" zegt Duimpy trots, "zie je! Ik schrok niet!" En dan opeens..

"BOE" roept Pinky vanaf de andere kant.

"WAAAAAHH" schrikt Duimpy en valt van de schrik pardoes op de grond! 

Pinky lacht zich een ongeluk. En Duimpy kan er nu ook wel weer om lachen. Ben jij nog zo geschrokken van de enge spooktochten? Of viel het allemaal wel mee?

Pinky en Duimpy gaan op vakantie

Pfoe dat was het dan weer. Pinky en Duimpy lopen verdrietig terug naar de caravan. Ze hebben gedag gezegd tegen alle kindertjes van de camping De Holle Poarte en het is alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Maar ze hebben helemaal geen zin!

"Duimpy, luister es," begint Pinky, "wat nou, als we er gewoon voor kiezen om ook nog op een korte vakantie te gaan voordat we weer naar de Maan vliegen?"

Duimpy vond dat wel een goed idee en samen begonnen ze hun spullen alvast klaar te zetten. "Maar waar gaan we dan naartoe, Pinky?" vraagt Duimpy nieuwsgierig. 

"De kinderen hebben me op een goed idee gebracht! We gaan naar de Pyramides van Egypte!" Duimpy's ogen begonnen te glunderen en al snel werd het Magische Maanzand voor de enalaatste keer tevoorschijn gehaald. 

En *POEF* ze vlogen weg. Over de Nederlandse huizen door de Franse Pyreneeën, linksaf door de Laars van Italië en toen een tijdje over de machtige prachtige blauwe Middellandse Zee. Uiteindelijk komen ze eindelijk in Egypte aan en landden ze netjes op de Pyramides naast de grote stad van het land. 

"Dat was echt een hele mooie reis, Duimpy!" roept Pinky zuchtend uit terwijl ze in het donker naar de lichtjes van de stad en de hemel kijken. "Zekersteweten," antwoord Duimpy, ook zuchtend, "maar het mooiste plekje van de hele wereld is toch echt wel De Holle Poarte, ik kan niet wachten tot we weer terug zijn volgend jaar." 

"Dat zeg je heel goed, Duimpy. Volgend jaar word vast een topseizoen met heel veel meer dansjes en avonturen die we kunnen beleven met de kinderen. Maar voor nu, is het tijd om weer naar de Maan te gaan." 

En zo gezegd, zo gedaan. Voor de laatste keer pakten Pinky en Duimpy het Magische Maanzand en gooiden het in de lucht. 

ENE

TWEEJE

VOOR DE LAATSTE KEER

NAAR DE MAAN, EN TOT DE VOLGENDE KEER!