Pinky en Duimpy

De Avonturen van Pinky en Duimpy 2019!

Al jaren lang wordt onze camping tijdens het hoogseizoen een heel stuk gezelliger als Pinky en Duimpy weer besluiten van de Maan te komen om een paar weken plezier te beleven met de kinderen van de Holle Poarte! Elk jaar vliegen de twee gekkies van de Maan naar de Holle Poarte met het magische maanzand, maar dit jaar is er wat fout gegaan en hebben Pinky en Duimpy het verkeerde maanzand gebruikt! De eerste week zijn Pinky en Duimpy dan ook hard op zoek geweest naar elkaar, maar konden elkaar niet vinden. De ene dag was Pinky namelijk een muis en de andere dag was Duimpy een mug.. In het weekendeinde vinden ze elkaar gelukkig weer en kunnen ze in de weken die volgen weer spelen met de kinderen.

Volg hier de avonturen die Pinky en Duimpy in de weekenden van juli en augustus beleven!

Pinky en Duimpy en het Maanzand

De zomer is begonnen en Pinky en Duimpy hadden de koffers al maanden klaar staan. Ze hebben altijd zoveel zin in hun vakantie naar de Holle Poarte. De Maan wordt zo koud omdat de Zon alle warmte bewaard voor de Holle Poarte, dus gaan Pinky en Duimpy altijd die warmte achterna en kunnen niet wachten om weer te chillen op het strand en te spelen met de kinderen. 

"Heb jij het Magische Maanzand gepakt dat ons naar de Holle Poarte laat vliegen?" vraagt Pinky aan Duimpy. Duimpy gaapt en kijkt een beetje moe naar Pinky. 

"Ik kon het niet vinden! Ik heb super hard gezocht maar het lag niet waar het altijd lag achter ons huis!" 

Pinky rolt met de ogen en gaat weer naar binnen om door het huisje naar de achterdeur te lopen en door de achterdeur weer aan de andere kant uit te komen. Duimpy had gelijk! Het Magische Maanzand om naar de Holle Poarte te vliegen leek wel verdwenen.. Maar wat nu?! De Maan ligt vol met zand, maar ze doen niet allemaal hetzelfde.

Sommig Zand maakt je heel groot, Ander Zand maakt je heel kleeeein. Dan verandert Blauw Zand Pinky in Duimpy en Roze Zand Duimpy in Pinky. Als je het allemaal nog kan volgen. Het duizelt Duimpy in ieder geval en die doet er even een dutje over. Maar Pinky is vastbesloten om dit seizoen nog naar de camping te komen! De Zon neemt immers de warmte weg en ze willen spelen met de kinderen in de warmte! 

Op goede gok pakt Pinky ander Zand uit de tuin van hun huisje. En kiest er één van om mee naar de Holle Poarte te vliegen. Dan is het tijd. 

ENE 

TWEEJE

DRIEJE

HANDEN OP DE KNIEËN

OP EN NEER 

NAAR DE HOLLE POARTE, NOG EEN KEEEEERR

en *poef* Pinky en slapende Duimpy vlogen door de lucht en waren op weg naar de Holle Poarte. Maar daar aangekomen, was Pinky, Duimpy opeens kwijt! Samen met de kinderen zijn ze hard op zoek gegaan, maar konden Duimpy niet vinden! Duimpy was namelijk veranderd in een mug en vloog hóóóóg boven de kinderen en Pinky.

"Bzzzz Bzzzz Bzzzz."

Die nacht is Duimpy zelfs nog bij een paar kinderen langs geweest om ze te vertellen dat Duimpy er wel was! Heeft Duimpy jou nog geprikt?En tóén opeens, vondt Duimpy het zand terwijl Pinky diep aan het slapen was, en dook erin. *Poef* Duimpy was weer Duimpy! Maar waar was Pinky nu heen? 

"Piep" "Piep" "Piep."

Pinky schoot weg tussen het gras. Maar wat was dit nu opeens, wat is de wereld groot en waarom had Pinky zo'n ongelovelijke trek in kaas. Voor drie dagen rende Pinky tussen de caravans door op zoek naar Duimpy. Duimpy die weer groot was, was nu ook hard op zoek samen met de kinderen. Maar met chocola vonden ze Pinky niet natuurlijk! Donderdag waren ze hééééél dichtbij en hoorden ze Pinky zelfs piepen rond de arena. Maar ze konden Pinky niet vinden. Die avond rende Pinky achter Duimpy aan, zag het Maanzand en sprong zelf nu ook in het Maanzand! 

En... "Bzzzz Bzzzz Bzzz," daar zag de grote Pinky, Duimpy weer wegvliegen. Zullen ze ooit nog sámen met de kinderen kunnen spelen? Vrijdag was Pinky een beetje verdrietig, maar gelukkig heeft Pinky een hele leuke avond met de kinderen gespeeld. En Pinky wist het zeker, dit weekend moest en zouden Pinky en Duimpy weer samen komen. Pinky had namelijk een plan.

Die zaterdagavond zette Pinky alle lampen aan die ze hadden om alle muggen van de camping te lokken naar de caravan. En het werkte, alle muggen van de Holle Poarte Bzzzzzzde rond de caravan. Ze maakten nu zoveel lawaai dat Pinky moest schreeuwen om er boven uit te komen.

"DUIMPY!" 

"DUIMPY, ALS JE ME HOORT?! HET MAANZAND STAAT VOOR DE DEUR"

"DUUUUIMPY?!"

En. Toen. Opeens. *POEF* 

Daar was Duimpy weer! En Pinky! Ze pakten elkaars handen en deden gekke dansjes en sprongen in de lucht! JA! Ze zijn weer samen en kunnen vanaf maandag weer leuk spelen met de kinderen! Wat hebben ze er zin in!

Ben je er maandag ook bij! Vraag dan eens aan Pinky hoe het was om een muis te zijn! Of aan Duimpy of Duimpy jou nog geprikt heeft. Als je pas over een paar weken komt, kan je Pinky en Duimpy's avonturen in het weekend blijven volgen op deze pagina! 

1 - 2 - 3. Handen op je knie! Heen en weer, tot de volgende keer!

Pinky en Duimpy en de schat van de Vigilante

Pinky en Duimpy hebben zo genoten van deze week! Blij dat ze zijn dat ze weer bij elkaar zijn en nu dus ook weer met de kinderen kunnen spelen! De hele week hebben ze avonturen beleefd en ook de verhalen aangehoord van de kinderen over de Piraten en de avonturen die ze tijdens andere uren beleefden. En toen ze hoorden over een schat die opgegraven was werd het wel héél interessant!

"Maar Pinky, als de kinderen een schat opgraven op het strand, kan het toch ook best zijn dat er nog een schat ergens begraven is?!" vroeg Duimpy toen ze vrijdag weer terug naar de caravan gingen voor het weekend. Pinky dacht na en stak toen opeens de pink op: "Ja zeker wel, en ik denk dat ik weet waar we deze kunnen vinden. Morgen staan we vroeg op en gaan we eens zoeken op het speeleiland!"

Zo gezegd, zo gedaan. Die zaterdagochtend gingen ze vroeg op pad bepakt en wel met scheppen en emmers. Vrolijk huppelend langs alle slapende kinderen in de caravans waren ze op weg naar het speeleiland. Daar aangekomen stonden ze voor een grote verrassing want er was een echt schip genaamd de Vigilante gestrand! Maar nu moest er wel een schat liggen!

"Duimpy pak de scheppen en ga aan de slag!" Duimpy begon gapend aan het harde werk, terwijl Pinky Duimpy aanwijzingen gaf vanaf het schip. Want daar kan je natuurlijk het beste alles zien. En je zal het niet geloven! Na een kwartiertje graven, tikte de schep van Duimpy al op iets hards

**POK** 

Duimpy kijkt verschrikt op naar Pinky. Maar dat kon maar één ding betekenen! En Pinky  sprong van de Vigilante om Duimpy te helpen het kistje uit het zand te trekken. Ze keken erin en waren toen zo blij dat ze elkaars handen pakten en rond de kist heen dansten! 

Pinky en Duimpy namen de schat van de Vigilante snel mee naar de caravan en kunnen niet wachten om de schat te laten zien aan de kinderen op maandag. Wat denk jij dat het is?