Omgeving van De Holle Poarte

De Elfstedentocht, een eigen taal en Beerenburg; allemaal typisch Fries. Maar Fryslân heeft meer, hieronder een paar tips! Natuurlijk is er nog veel meer te beleven en te zien, voor inspiratie kunt u terecht bij de informatiehoek in onze receptie. Gebruik De Holle Poarte als uitvalsbasis om de Noordelijkste provincie van ons land te ontdekken en laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze regio.

Robbentocht de Seestern

Door de sluizen van Kornwerderzand naar de robben! 
Een leuke vaartocht met de Seestern gedurende +/- 2 uren. 

Tickets zijn verkrijgbaar bij de receptie van De Holle Poarte. 

Read more

Rondvaart it Preamke

Ontdek Makkum te water met een Praam (open boot).
2 uren varen door de binnenwateren van Makkum.

Read more

Bootverhuur Mermaid

Zin om zelf de wateren in deze omgeving te verkennen met een bootje? Kom bij de receptie voor meer informatie, tarieven en reserveringen over de bootjes van Mermaid.

Read more

Fitness & Fysio

Lifestyle is een gespecialiseerd aanbieder van fysiotherapie, fitness, sport- en beweegprogramma' s, revalidatieprogramma’s en health. Lifestyle biedt daarmee alle ingrediënten voor een actief en sportief verblijf in Makkum.

Read more

Zwemparadijs Swimfun

Beleef een spetterend dagje uit in subtropisch zwemparadijs Swimfun. Beleef een spannend avontuur in de wildwaterbaan. Deze kronkelt door de jungle, door grotten en langs watervallen. Beleef alle spannende glijbanen of leef je uit in het golfslagbad. Een stroomversnelling, whirlpool, peuter & kleuterbad, koudwaterput, kruidenbaden, Turkse stoomcabines, zonnebanken, sauna, horeca… u vindt het hier allemaal!

Read more

Genieten in Friesland

Varen, wandelen, fietsen, cultuur of culinair. Er is van alles te beleven in Friesland.

Read more

AldfaersErf Belevingsdorp

Houd je van varen op de Friese wateren? Of van vlottenbouwen? Of van ravotten in een grote speeltuin? Ben je ook zo benieuwd hoe de Friezen vroeger leefden en werkten? En hoe rook het vroeger eigenlijk? Kom het beleven en bezoek het Belevingsdorp Aldfaers Erf. Dan zie je echte gebouwen, voorwerpen,  verhalen, geuren en smaken van vroeger. Zo kun je zelf ontdekken hoe de mensen vroeger leefden en werkten in Friesland, van twee eeuwen geleden tot heel recent.

Read more

Afsluitdijk Wadden Center

Dit centrum biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf. Tegen deze interactieve achtergrond krijgt de bezoeker niet alleen een levendig beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd in samenwerking met De Nieuwe Afsluitdijk.

Read more

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell is gevestigd in de Anna Paulownapolder. Het landgoed staat midden in een natuurgebied van 64 hectare dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het Waddengebied. Na een bezoek aan het dierenpark kunnen natuurliefhebbers genieten van een wandeling door dit stiltegebied.

Read more

De Friese Bierbrouwerij

De Friese Bierbrouwerij is een klein familiebedrijf, die maar liefst acht verschillende speciaalbieren brouwt. Voor het brouwen van Us Heit speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat proef je: Natuurzuiver bier met karakter.

Read more

Kaasmakerij Nylander

Met grote toewijding en zorg maakt de familie Bokma een pure en smaakvolle boerenkaas. De produktie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. 

Read more

Friese Schaatsmuseum

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont.

Read more

Escaperoom The Workout

Op tijd ontsnappen uit een kamer, dat is wat een Escape Room is. Door middel van puzzels, opdrachten, raadsels en samenwerken moet je binnen 60 minuten de kamer uit zien te komen! Lukt dit niet? Dan heb je gefaald! Een Escape Room is spannend, uitdagend, snel (als het goed is), teamsport, verslavend én je bent altijd verzekerd van veel plezier!

Het spelen van een Escape Room is leuk voor iedereen! Omdat je het echt samen moet spelen is het een super leuk en uitdagend uitje voor familie, vrienden of bijvoorbeeld collega's. Vanaf de leeftijd van 11 jaar kun je bij ons de Escape Room komen spelen. In onze Escape Room kunnen groepen van maximaal 8 personen (per keer) terecht. (ook mogelijk in het Duits)

Read more

Sauna de Woudfennen

Sinds 1986 is De Woudfennen een begrip in Friesland. De authentieke gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat u zich direct thuis voelt. Gastvrijheid is een natuurlijke eigenschap: een unieke kwaliteit. Bij De Woudfennen kunt u uw dag volledig naar eigen wens invullen. Opwarmen in de sauna, ontspannen tijdens een massage of heerlijke hammam massage, beautybehandeling of geniet u in het restaurant van een heerlijke lunch of diner?

Read more

Planetarium Eise Eisinga

Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga.

De Planetariumkamer en het indrukwekkende raderwerk vormen het oudste planetarium ter wereld dat nog werkt. Maar er is meer te zien! De voormalige wolkammerij van Eisinga, astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde.

Read more