Strand en surfen

Strand en surfen

Zon, zee, golven en wind. Daarvan gaat het hart van een surfliefhebber sneller kloppen. De Holle Poarte ligt direkt aan het IJsselmeer in een hoek waar de wind de windsurfers laat knallen. Maar ook voor de minder ervaren surfers is het hier ideaal dankzij het kniediepe water wat honderden meters het IJsselmeer inloopt. En mocht de wind het een keer af laten weten dan kan men er ideaal suppen.

Surf n Sail Makkum is sinds 1980 een fantastische uitvalsbasis voor alle watersporters aan het IJsselmeer. Voor zowel individuele vakantiegangers als voor groepen is Makkum (Friesland) dé toplocatie om te leren surfen, kitesurfen, catamaran zeilen of suppen. Surf n Sail is een VDWS-erkende surf, kite en catamaran school. Dit betekent dat de lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Het lessysteem is zo opgezet dat klein en groot, op alle niveaus plezier beleven aan de watersport. Naast het volgen van lessen is het bij hen tevens mogelijk om het nieuwste surfmateriaal en catamarans te huren.

Funsport vind je direct aan het strand van Makkum. Hier is funsport's surfshop, snowboardshop en kitesurfshop. In hun winkel vind je alle benodigdheden voor windsurfen, kitesurfen en wintersport en krijg je altijd een goede voorlichting. Wil je kennis maken met kitesurfen en windsurfen of is het tijd voor een opfriscursus? Zij delen graag hun passie met jou, ze bieden cursussen aan voor beginners en gevorderden. Lees alles over hun kitesurflessen en windsurflessen en wie weet sta jij binnenkort op het water!

In de maanden juli en augustus staat er op het Makkumer strand een leuke strandbieb met boeken, tijdschriften en spellen. Elke woensdag en zondagmiddag een leuke activiteit! Dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur

Honden 

Honden zijn altijd welkom mits aangelijnd. Van 15 april tot en met 30 september mogen er geen honden op het strand. Aangelijnd op de boulevard zijn ze het gehele jaar wel toegestaan.Naast de camping ligt een natuurgebied waar u uw hond kunt uitlaten. 

Kite surfen 

Makkum is een ideale plaats om te leren kitesurfen omdat het water van het IJsselmeer tot ver uit de kust kniediep is. Kitesurfen is toegestaan in Makkum van 1 oktober tot 1 mei.           Van 1 mei tot 1 oktober kunt u terecht op het nabij gelegen Kornwerderzand (10 km. verderop).