Strand en surfen

Zon, zee, golven en wind. Daarvan gaat het hart van een surfliefhebber sneller kloppen. De Holle Poarte ligt direkt aan het IJsselmeer in een hoek waar de wind de windsurfers laat knallen. Maar ook voor de minder ervaren surfers is het hier ideaal dankzij het kniediepe water wat honderden meters het IJsselmeer inloopt. En mocht de wind het een keer af laten weten dan kan men er ideaal suppen.

En behalve dat het een ideale surflocatie is, is het strand bij Makkum ook bij uitstek een heerlijke plek als het gaat om een dagje naar het strand! Geniet overdag van het lekkere weer op het strand terwijl de kinderen fijn kunnen spelen in het zand en ondiepe water. Neem diezelfde avond plaats aan de boulevard met vrienden en familie om de altijd spectaculaire zonsondergang te aanschouwen!

In het hoogseizoen is er ook een strandbibliotheek (uniek in Nederland!) aanwezig waar u gratis boeken en tijdschriften kunt lenen tijdens een heerlijk dagje zonnebaden en spelen op het Makkumer strand. En de hele zomer door zijn er diverse (sport)activiteiten in en rondom het strand te beleven.

Wij verwelkomen u graag op ons unieke stukje strand waar er voor ieder wat wils is!

Honden

Honden zijn altijd welkom mits aangelijnd.
Van 15 april tot en met 30 september mogen er geen honden op het strand.
Aangelijnd op de boulevard zijn ze het gehele jaar wel toegestaan. Naast de camping ligt een natuurgebied waar u uw hond kunt uitlaten. 

Kite surfen 

Makkum is een ideale plaats om te leren kitesurfen omdat het water van het IJsselmeer tot ver uit de kust kniediep is.
Kitesurfen is toegestaan in Makkum van 1 oktober tot 1 mei.
Van 1 mei tot 1 oktober kunt u terecht op het nabij gelegen Kornwerderzand.

Kies een aankomst-/ vertrekdatum tot Vanaf Meer info Boeken