April

Vrijdag 12 april t/m zondag 14 april
Opening waterseizoen 
GROU

 In Grou wordt op feestelijke wijze het watersportseizoen geopend. Het hele weekend zijn er volop activiteiten voor jong en oud op en rond het water. 

Kom bijvoorbeeld naar de voorjaarskermis of vaar mee op een van de schepen die aan de Nieuwe Kade liggen.

waterseizoen GROU

Zaterdag 13 april & zondag 14 april
Skûtsjesilen
LANGWEER
Vanaf 09:00 uur

Jaarlijks organiseren de vereniging Skûtsjesilen Langwar en de KWVL met ondersteuning van de Horeca en de vereniging promotie Langweer de start van het Skûtsjeseizoen. Het is dit jaar de 11e keer dat deze wedstrijden zullen plaatsvinden. De openingswedstrijd van het Skûtsjeseizoen is ook de opening van het watersportseizoen Fryslân.

skutsjesilen langweer

Zaterdag 13 april
Vlootdag
HARLINGEN
11:00 – 17:00 uur

Op zaterdag 13 april wordt de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot gevierd met de Vlootdag; een ontzettend gezellig evenement voor de hele familie! Bezoekers van de Vlootdag worden op het Havenplein en de Zuiderhaven meegevoerd door de heerlijke, nautische sfeer van de bruisende zeehavenstad Harlingen.

vlootdag

Zaterdag 20 april
Opening watersportseizoen
WOUDSEND, HEEG & GAASTERMEER
12:00 - 18:00 uur

Bezoek het watersportdorp Woudsend tijdens dit muziekfestival met gezellig centrum, leuke straatjes, unieke steegjes, winkeltjes, eetgelegenheden, havens, campings en galerieën. In de nieuwe passantenhaven kan overdag gratis worden aangelegd.

opening watersportseizoen

Zaterdag 27 april
Koningsdag
SNEEK
08:00 - 18:30 uur

Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een speciaal kinderactiviteitenplein in de stadhuistuin.

Programma Sneek