Augustus

Donderdag 01 augustus 
SKS Skûtsjesilen
LANGWEER
Vanaf 14:00 uur

 Elk jaar houden de skûtsjes Friesland in de 'besnijing', houden ze Friesland in hun ban. Iedereen die ook maar iets voor het zeilen voelt, volgt de strijd tussen de oude vrachtschepen op de voet.Ook in het hele centrum van Langweer is er live muziek te horen. 

skutsjesilen

 Vrijdag 02 augustus 
Opening Sneekweek met vlootschouw
SNEEK
19:00 - 23:30 uur

Opening Sneekweek met muziek en de traditionele Vlootschouw met start van de route bij de Waterpoort en de omliggende grachten. Op vrijdag 2 augustus  is de officiële opening van de Sneekweek 2019 met daarna in de Kolk de traditionele Vlootschouw. Hierbij presenteren de deelnemende zeilklassen zich met muziekoptredens, presentatie van de ‘boot van het jaar’ en huldiging van de ‘schipper in de orde van de Sneeker Pan’. Als afsluiting is er een spetterend vuurwerk. 

vlootschouw sneek

Vrijdag  02 augustus t/m zondag 11 augustus
Sneekweek 2019
SNEEK 

De Sneekweek is van vrijdag 2 t/m zondag 11 augustus 2019. Op vrijdagavond 2 augustus vindt de opening plaats met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 3 augustus t/m donderdag 8 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en t/m zondag 11 augustus zijn er diverse festiviteiten in de stad, zoals heel veel live muziek en dj's op de muziekpleinen, SneekweekKermis, Sneekweek kindermiddag, hardzeildagbraderie, Drijf-in Bioscoop, Rock Kerkdienst en een Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht. 

sneekweek

Zondag 4 augustus
FlinkeFarm Streekmarkt
HEMELUM
10:00 tot 17:00 

Winkelen in een weiland. Friese streekproducten, live muziek en foodtrucks vindt u hier allemaal tussen de koeien!

It Flinkeboskje

Dinsdag 06 augustus t/m zondag 11 augustus
Lemster Feestweek 2019
LEMMER

De Feestweek Lemmer oftewel 'Lemster Wike' 2019 start op dinsdag 6 augustus. Op die dag is er 's avonds de feestelijke intocht van de SKS-skûtsjes in Lemmer. Dat gebeurt tussen 19.15 en 21.00 uur. Deze Lemsterweek 2019 sluit af met vuurwerk is op zaterdagavond 10 augustus. Tussendoor gebeurt er van alles. 

feestweek lemmer

Vrijdag 23 augustus
Lichtjesavond
SLOTEN
Vanaf 20:00 uur

 In Sloten wordt vanaf half negen 's avonds door inwoners fakkels langs het Diep geplaatst. Daarna volgt er een fakkeloptocht. Er vaart een boot door de gracht met live muziek  Een sfeervol evenement in het kleinste Elfstedenstadje.

lichtjesavond

Zondag 25 augustus
FlinkeFarm Flea Market
HEMELUM
10:00 tot 17:00 

Winkelen in een weiland.Kofferbak rommelmarkt tussen de koeien!