Februari

Vrijdag 01 februari 
Film Wad 
HOLWERD
20:00 – 22:00 uur

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit, die bekenheid verwierf met de film De Nieuwe Wildernis (2013), en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde.

WAD

 Zaterdag 02 februari & 09 februari
Geniet van de winter vanaf het water in Alde Feanen
EARNEWALD
09:30 – 13:00 uur 

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels omringd door een prachtig winterdecor. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Onze excursieleider vertelt je er graag over.


It fryske gea

 

Donderdag 07 februari & vrijdag 08 februari
Culinaire Elfstedentocht
SNEEK
18:00 – 23:00 uur

Dit jaar is het de elfde keer dat de Culinaire Elfstedentocht plaatsvindt. De 300 deelnemers leggen het parcours wandelend af en starten met hun ingedeelde groep op de eerste (horeca)locatie van hun startkaart. De startkaart, tevens stempelkaart, kopen de Elfstedentocht deelnemers voorafgaand aan het evenement bij Restaurant de Walrus. 

culinaire elfstedentocht

Zaterdag 16 februari
Wandelexcursie Warkumerwaard
WORKUM
09:30 – 11:30 uur

De Warkumerwaard is normaal gesproken niet vrij toegankelijk, maar samen met een natuurgids kun jij dit gebied aan de IJsselmeerkust verkennen. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) 0511 – 53 96 18

it fryske gea

 

Zondag 24 februari
Voorjaarswandeling
RIJSTERBOS
14:00 – 16:00 uur

Trek je wandelschoenen aan en kom gezellig mee wandelen door het Rysterbosk.
Goed om te weten is dat we onderweg een koffiestop doen bij het Murnserklif.

it fryske gea