Juli

Zaterdag 06 juli
Oldtimershow
SINT NICOLAASGA
10:00 – 16:30 uur

 Oldtimershow met auto's, tractoren, stationaire motoren, brom- en motorfietsen als extra tijdens attractie bij de jaarmarkt op de eerste zaterdag van juli. Kortom, een veelzijdige show met voor elk wat wils. 

oldtimershow

Zaterdag 06 juli 
Visrokerij en proeverij met live muziek
SLOTEN
Vanaf 13:00 uur

In het oude centrum van de stad worden verschillende soorten vlees en vis gerookt. Ook is er een proeverij van wijn, kaas en bier. Naast de rokerij en proeverij is er live muziek en is er een viswedstrijd voor kinderen. 

visrokerij en proeverij

Vrijdag 12 juli
Openluchtconcert
LEMMER
Vanaf 19:30 uur

Gevarieerd openluchtconcert van Muziekvereniging Excelsior.

openluchtconcert

Zaterdag 13 juli
Brocante markt
JOURE
10:00 - 16:00 uur

Lekker snuffelen tussen kunst en kitsch? Leuke ontdekkingen doen voor in en om je huis? Dat kan nu ook in Joure! Kom gezellig sneupen op de brocante markt. Je vindt er een divers aanbod van; curiosa, vintage, mooie brocante en hippe/stijlvolle woonaccessoires. De markt is op De Merk in Joure.

brocante markt

Zaterdag 13 juli
Hollandse zomermarkt
LEMMER
11:00 – 18:00 uur

Op de Hollandse zomermarkt in Lemmer heeft iedereen het naar de zin. Gezellig slenteren langs kraampjes die een breed assortiment bieden. De kramen staan o.a. opgesteld in het gezellige centrum van Lemmer; langs het Dok - het doorgaande vaarwater - Gedempte Gracht en Schulpen. Hier zijn ook de terrasjes en restaurants met uitzicht op langsvarende boten. Met een ijsje in de hand of op een terras is het genieten in Lemmer, tijdens deze Hollandse zomermarkt! 

hollandse zomermarkt

Woensdag 17 juli 2019 t/m zondag 21 juli 
Friese ballonfeesten
JOURE

34e editie van Nederlands grootste ballonfestival. Elke avond stijgen circa 35 heteluchtballonnen op met de meest uiteenlopende vormen. Met elke dag een aanvullend programma.  

ballonfeesten

Zaterdag 20 en zondag 21 juli
FlinkeFarm Flinke Favorieten
HEMELUM
11:00 tot 18:00 

Zomershop weekend! Live muziek, workshops, 60 favoriete deelnemers.

It Flinkeboskje

Zaterdag 27 juli
Duitse zomermarkt
LEMMER
11:00 - 18:00 uur

Op de Duitse zomermarkt in Lemmer heeft iedereen het naar de zin. Gezellig slenteren langs kraampjes die een breed assortiment bieden. De kramen staan o.a. opgesteld in het gezellige centrum van Lemmer; langs het Dok - het doorgaande vaarwater - Gedempte Gracht en Schulpen. Hier zijn ook de terrasjes en restaurants met uitzicht op langsvarende boten. Met een ijsje in de hand of op een terras is het genieten in Lemmer, tijdens deze Duitse zomermarkt! 

duitse zomermarkt

Zondag 28 juli
FlinkeFarm Flea Market
HEMELUM
10:00 tot 17:00 

Winkelen in een weiland.Kofferbak rommelmarkt tussen de koeien!

It Flinkeboskje

Woensdag 30 juli
Jaarlijkse Rommelmarkt 
WORKUM
10:00 - 17:00 uur

Jaarmarkt in combinatie met een sneupersmarkt / rommelmarkt. Ook wel "ZO LANG ALS WORKUM" genoemd. Omdat de markt dwars door het hele centrum van Workum ( ongeveer 2 kilometer) loopt. Altijd zeer druk bezocht en gezellig. 

Aantal kramen: 250-500

Jaarmarkt Workum