Maart

Zaterdag 02 maart
Carnavalsoptocht 
SNEEK
14:00 – 16:00 uur

Dit jaar is het de 43e editie van de Carnavalsoptocht door het centrum van Sneek. De start van de carnavalsoptocht is om 14.00 uur in de Van Giffenstraat. Kijk voor de route op:

Carnavalsoptocht

Zondag 03 maart
Flowerpower markt 
DRACHTEN
13:00 – 18:00 uur

Volop gezelligheid! Flower Power Markt met workshops en lezingen op gebied van duurzaamheid; eerlijk lokaal eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf aan de slag, en een creatieve & kleurrijke levensstijl.  Op markt kun je heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Zo vind je er trendy handgemaakte producten, kleurrijke designer & alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding & accessoires, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires, en andere hippe duurzame goodies.

flowerpower

Dagelijks van 09 t/m 17 maart
Voorjaarskermis
SNEEK
14:00 – 23:00 uur

Er zijn diverse grote (oa Autoscooter, Breakdance & Booster) en kleine attracties voor jong en oud. Natuurlijk ontbreken de oefenspelen ook niet. Naast de attracties is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten, te drinken of een suikerspin te nuttigen bij één van de kramen.

voorjaarskermis

Zaterdag 09 maart
Voorjaarswandeling
WORKUM
09:30 – 11:30 uur

De lente is begonnen, dat moet worden gevierd! Het ontwakende landschap is prachtig om te zien. In deze voorjaarswandeling gaan we er een feest van maken. Normaal is de Warkumerwaard gesloten voor publiek, vanwege de kwetsbaarheid en vele vogels die hier leven, de natuurgids neemt je graag mee op een wandeling door het gebied. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) 0511 – 53 96 18

it fryske gea

Vrijdag 15 maart & zaterdag 16 maart
De Zilveren Bal
LEEUWARDEN
19:00 – 23:00 uur

De Zilveren Bal is ‘s werelds snelste schaatsshow en vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 voor de vierde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met de beste sprinters aan de start en een nóg spectaculairdere show wordt het een geweldige avond. Telkens strijden er drie absolute toppers tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde.

de zilveren bal

Woensdag 27 maart
Wandelexcursie
MAKKUMERNOARDWAARD
14:00 – 16:00 uur

Met de boot vanuit Makkum maakt u de overstreek naar het eiland. Hier wacht ons een prachtige wandeling door de rietvelden. De Makkumernoardwaard ‘ontstond’ toen de Afsluitdijk werd aangelegd. Het eb en vloed verviel in de voormalige Zuiderzee en ook het waterpeil werd verlaagd. Ga jij ook mee? (Er zijn geen officiële wandelpaden op dit eiland. Trek daarom goede wandelschoenen aan. Het duurt ongeveer 2 uren, afgewisseld met korte stops (totaal max. 5 km). Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) 0511 – 53 96 18.

it fryske gea