Mei

Zondag 05 mei
Bevrijdingsfestival Fryslan
LEEUWARDEN
08:00 - 18:30 uur

Op 5 mei staat de binnenstad van Leeuwarden in het teken van het Bevrijdingsfestival. We vieren de vrijheid met fantastische artiesten op zeven verschillende podia, bijzondere projecten op het Plein van de Vrijheid en leuke activiteiten voor de kleinsten op het Kinderfestival. Dit jaar is een extra bijzonder jaar, omdat de Nationale Opening van Bevrijdingsdag in Leeuwarden plaatsvindt.

Bevrijdingsfestival fryslan 

Zondag 05 mei
Friese Streekmarkt
HEMELUM
10:00 – 17:00 uur

We verzamelen het goede van Friesland op één locatie zodat jij niet de hele provincie door en naar alle 'elfsteden' hoeft, om je boodschappen te doen. Het woord 'boodschappen' dekt alleen totaal niet de lading. De bijzondere producten die op onze streekmarkten verkocht worden, zijn echt niet in de gemiddelde winkel te vinden. Maar hier vinden die producten jou!

Friese streekmarkt

Zaterdag 11 mei & zondag 12 mei
Nationale molendag
WOUDSEND
Vanaf 09:00 uur

Houtzaagmolen De Jager is zowel de zaterdag als de zondag de gehele dag geopend voor publiek. Bij voldoende wind worden er bomen uit het water gesleept en natuurlijk gezaagd. Op zaterdag zijn Graanmolen 't Lam en de winkel bij de molen ook geopend. U bent van harte welkom!

molendag woudsend

Dinsdag 14 mei
Jaarmarkt
SNEEK
09:00 – 16:00 uur

De gezellige jaarmarkt van Sneek heeft  allerlei marktkramen op het Grootzand, het Schaapmarktplein, de Leeuwenburg, de Markstraat en het Oud Kerkhof.

jaarmarkt sneek

Donderdag 30 mei
Heechspanning
HEEG
Vanaf 13:00 uur

Donderdag 30 mei is het zo ver: de 27e editie van Heechspanning, hèt straatfestival op Hemelvaartsdag! Ook dit jaar belooft het weer een spetterende dag te worden vol muziek, dans en straattheater! Komt dat zien!

heechspanning

Donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni
Lemmer AHOY zeilwedstrijden & Kermis
LEMMER
Dagelijks 10:30 – 15:00 uur

Voor de 37ste maal start op Hemelvaartsdag 30 mei de driedaagse zeilwedstrijd Lemmer Ahoy. Dit is de eerste, serieuze krachtmeting tussen de skûtsjes van de SKS en IFKS in de baai van Lemmer. Deze wedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk bij het strand. Na de Ahoy-wedstrijden is er veel gezelligheid in centrum Lemmer. 

lemmer ahoy